Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Lakossági tájékoztató

A Kormány 45/2020. (III.14.) Korm. rendelete alapján Szakmár község polgármestereként az alábbiakról tájékoztatom Szakmár lakosságát:

 • 2020. március 16. napjától, azaz a hétfői naptól az iskolák Magyarország teljes területén bezárásra kerültek, Miniszterelnök Úr bejelentése és Magyarország Kormányának döntése alapján.
 • 2020. március 16. napjától, azaz hétfőtől – figyelembe véve az iskolák bezárásáról szóló döntést – Szakmár Község Önkormányzata fenntartásában lévő óvoda szükség esetén biztosítja az óvodáskorú gyermekek felügyeletét, valamint az óvodás,- és iskoláskorú gyermekek étkezését (ebédet).
 • 2020. március 17. napjától kezdve a Könyvtár, valamint minden kulturális tevékenység felfüggesztésre kerül, látogatókat nem fogad. Ettől függetlenül 8-12 óráig sürgős esetben keressék Pertics Csillát a következő telefonszámon: 06/70/311-0291.
 • A szociális étkeztetés, házi segítségnyújtás, tanyagondnoki szolgálat a továbbiakban is folyamatosan működik, kiemelten gondoskodunk az idősek ellátásáról (bevásárlás, gyógyszerek, ebéd biztosítása, stb.) egészségük védelme érdekében! Ellátás nélkül senki nem marad.
 • Az Önkormányzat a szokott rendben működik, de az ügyfélfogadás a veszélyhelyzet megszűnéséig szünetel! Csak anyakönyvi és halaszthatatlan ügyek esetében van személyes ügyfélfogadás! Ügyeit elsősorban levélben, telefonon, e-mailben intézze, ezzel is csökkentve a személyes találkozások számát. Szükség esetén ügyeinek személyes intézése telefonon, előre egyeztetett időpontban lehetséges.
  Elérhetőségek: 78/575-010, 78/475-002, szakmar@dunaktv.hu
 • Az egy időben, egy légtérben tartózkodók számának csökkentése érdekében, a település alapellátó egészségügyi intézményében (háziorvos) az alábbi szabályok betartására kérjük a lakosságot:
  Háziorvosi ellátás telefonon keresztül történik!
  Az állandóan szedett gyógyszereket felíratni kívánó betegek telefonon kérjék a receptek felíratását, mely e-recept formájában működik. Az e-recepten felírt gyógyszerek kiváltása a gyógyszertárban személyi igazolvány és taj kártya felmutatásával lehetséges.
  Elérhetőségek:
  Dr. Kovács János: 06/30/945-4176
  Tóth Istvánné: 06/20/380-5507
  Szakmári orvosi rendelő: 06/78/475-006
 • Általános kérések a lakossághoz
  • Aki teheti, halassza el tervezett külföldi útját.
  • Halaszthatatlan út esetén a hazaérkezéstől számított 2 hétig az utazók és családtagjaik, maradjanak otthonukban.
  • Akik az elmúlt 14 napban bárhol külföldöm jártak – akkor is, ha nem a kormányrendeletben felsorolt országokban – a hazaérkezésüktől számított 14 napig válasszák az önkéntes otthoni karantént és ne látogassák családtagjaikat.
  • Mindazok ellátásáról, akik a Kormányrendeletben felsorolt országokból érkeznek (Olaszország, Dél-Korea, Kína, Irán, Izrael) és emiatt kötelező hatósági karanténba kerülnek, szükség esetén az önkormányzat gondoskodik. Az önkormányzattól segítséget a következő telefonszámokon lehet kérni: 06/78/575-010, 06/78/475-002. Az ilyen esetekben arra kérjük a velük egy háztartásban élő hozzátartozókat, hogy ők is vonuljanak önkéntes karanténba.

Önkormányzatunk ebben a helyzetben hozott döntéseiről folyamatos tájékoztatással lesz a Tisztelt Lakosság felé.
Kérjük, a döntésekben foglaltakat mindenki tartsa be!


Naprakész információkat az alábbi elérhetőségeken találnak:
www.szakmar.hu
nnk.gov.hu
koronavirus.gov.hu

András Gábor
Szakmár község polgármestere

Megnyert palyazatok
Megszakítás