Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

SZAKMÁR KÖZSÉGI FALUNAP JETA-124-2018

Szakmár Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítványhoz, „7. Közösségi települési programok támogatása (falunap, fesztivál, stb.)” pályázati ablakra. A konstrukció keretében a JETA-124-2018 azonosító számú „Szakmár Községi Falunap” című projektünket az Alapítvány Kuratóriuma 1.000.000.-Ft összegű támogatásra érdemesnek ítélte.

Falunapi rendezvényünk már nagy múltra tekint vissza, mivel 1999-től minden évben augusztus utolsó hétvégéjén nagy sikerrel kerül megszervezésre. Ez évben augusztus 30-31-én szórakoztattuk a község lakóit, valamint a településre érkező vendégeket. A rendezvény sorozat a helyi termelők bemutatkozásával kezdődött, ahol értékes információkhoz juthattak az idelátgatók, többek között például a sajtkészítés, a méhészkedés, valamint a paprikás kalács készítéssel kapcsolatban. A termelők nem csak tudásunkat gazdagították, hanem a délután folyamán finom falatokat is lehetett kóstolni. A helyi lakosságot is tevékenyen bevontuk a programba, a harmadik alkalommal megrendezett házi süteménysütő versennyel, mely remekműveket szintén meglehetett a zsűrizés után ízlelni. Ugyanakkor egy különleges kiállításra is sor került, amely az elmúlt évszázadok építkezései során használt téglákat mutatta be.

A sportkedvelők a községi sportpályán kispályás foci bajnokságon vehettek részt a Községi Sportegyesület szervezésében, míg a nyugodtabb sportot kedvelők részére horgászversenyt szerveztünk a település egyik horgásztaván. Egész napos programként ugráló vár és kézműves foglalkozás várta az érdeklődőket.

A kulturális programok a versenytáncosok bemutatkozásával kezdődtek, majd operett és musical dallamok csendültek fel, ezt követően a helyi és környékbeli néptáncosok szórakoztatták az érdeklődőket. A néptáncegyüttes tagjainak számát úgy a szakmári, mint az újteleki lakosok egyaránt gazdagították, és amikor Újteleken van hasonló rendezvény, azokat a szakmári fellépők is színesítik műsorukkal. A könnyűzene kedvelőit a Mokka Tribute Band zenekar szórakoztatta, valamint a rendezvény sztárvendégeként a Republic együttes lépett fel másfél órás élőkoncerttel. A programok tűzijátékkal zárultak.

Évről-évre sikeres programnak bizonyul, hogy a családok, baráti társaságok, munkahelyi közösségek a napi gondokat félretéve, közösen főznek és az egész napot együtt töltsék. Úgy gondoljuk, ehhez a kellemes kikapcsolódáshoz járult hozzá az önkormányzat egy egész napos minden korosztályt és érdeklődési kört kielégítő programsorozattal. Rendezvényünkön nem csak a helyi, hanem a környékbeli településekről is érkeztek szórakozni vágyók.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Megszakítás